Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dogtrekkingové závody

NAŠE PRVNÍ DOKTREKKINGOVÉ ZÁVODY - Dogtrekking krajem Oty Pavla

kategorie : MID 46 km, 23.-25.9.2011 

     V pátek jsem vyrazila s Hubertem do CHKO Křivoklátsko na Dogtrekkingové závody. Na večerním meetingu jsem poznala pár prima lidí. Mezi nimi byla i Hanka, zkušená trekařka se dvěma border koliemi - Ajvou a Tinou. Naplánovali jsme si , že sobotní dogtrekking půjdeme súpolečně. Byla jsem moc ráda, že jsme si padly do oka a naši psíci taky:-)

     V sobotu jsme vstávali kolem půl šesté ráno. Venku byla všude mlha, ale byl v plánu krásný den. Psi už netrpělivě poštěkávali a vyhlíželi, co se bude dít. Start byl od 7 do 10 hodiny. My jsme vyráželi v 7:20, aby jsme se vrátili do setmění. Cesta byla celkem pěkná. Škoda jen, že trasa vedla dost po silnici.Vyhýbající se auta nebyla zrovna dvakrát příjemná.

       První kontrola byla po 26 km u jedné hospůdky, kde jsme se mohli dle svého gusta osvěžit a posilnit. Prvních 30 km jsme zvládli bezbolestně, pak už se ale začala ozývat chodila a první puchýře. Nezbývalo, než oblepit nohy a dál preventivně měnit ponožky. Ve 40 km nohy otupily a nám už se šlo zase celkem fajnově:-) To jsme, ale netušili , co nás čeká. Před námi bylo posledních 6km, které byly naprosot nekončně dlouhé. Šli jsme do krpálu pro druhý kontrolní bod. Ten výstup nás stál poslední síly. Pak ten sešup dolů, no to byla už fakt legrace. S bolavýma nohama se toho moc ubrzdit nedá. V cíli jsme byli kolem 18:30 a měli jsme dost. Hubert a Ajva byli jediní, kdo byli stále v pohodě. Byli to fakt zlatíčka. Po sprše a odpočinku jsme si dopřáli zaslouženou večeři.

      V neděli dopoledne bylo vyhlášení a ocenění. Někteří chlapi z midu beželi celou trať. Ty jsem vážně obdivovala. Když stáli u prvních třech míst, zasloužili si pořádný potlesk.Při našem odjezdu ještě docházeli zbylí longaři (96km), vytrvalci:-)

        Fotky najdete zde: http://anglickybullterierbubunka.rajce.net/23.-25.9.2011_DOGTREKKING_KRAJEM_OTY_PAVLA